Een blik op inspiratie

Onze verpakking is plasticvrij en goed te recyclen. De koeken verpakken we in 100% recyclebaar papier. Het blik is gemaakt van metaal dat is eindeloos recyclebaar. Gooi je hem liever niet weg? Hij is ook perfect als bewaarblik. Voor koffie, suiker, spaarzegels… Wat bewaar jij erin? Wij proberen je hier te inspireren, print bijvoorbeeld onze blanco wikkel op uit. Deel je foto met ons op Facebook en Instagram met de #Odekoeken. De leukste, mooiste, meest inspirerende delen we graag met je hier. Ook belonen we elk jaar een jaar lang gratis Davelaar Odekoeken. Dus vergeet de hashtag niet om kans te maken.

Blik nieuwe Odekoeken

Recept no-bake vegan cheesecake

Ben jij een echte koekebakker? Probeer deze no-bake vegan cheesecake met een bodem van, hoe kan het ook anders, Odekoeken!

voor 8 personen voorbereiding 30 min.

Vegan cheesecake

Ingrediënten

  • 11 stuks Odekoeken
  • 600 gram vegan ’room’kaas
  • 175 gram suiker
  • 125 gram kokosolie
  • 80 ml citroensap
  • 165 gram margarine
  • topping naar keuze

Aan de slag

  1. Verkruimel de Odekoeken.
  2. Smelt de margarine in een pannetje.
  3. Roer de koekkruimels door de margarine en verdeel over de bodem van het taartblik en druk goed aan (gebruik de bolle kant van een lepel).
  4. Laat de ’room’kaas op kamertemperatuur komen.
  5. Meng de ’room’kaas, suiker en gesmolten kokosolie met een mixer tot een geheel.
  6. Voeg de citroensap aan het mengsel toe en mix tot een romig geheel.
  7. Laat de taart minstens 4uur opstijven in de koelkast.
  8. Maak je cheesecake af met een topping naar keuze (fruit uit het seizoen bijvoorbeeld)!

Kwarktaart
voor in de oven

Een heerlijke taart bakken die niet vegan is kan natuurlijk ook. Met dit recept bak je een heerlijke kwarktaart met Odekoeken bodem.

voor 8 personen baktijd 35 min.

Ingrediënten

  • 500gr vanillekwark
  • 2 eieren
  • 9 Odekoeken
  • 65 gram boter
  • fruit (jam) naar keuze

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Verkruimel de Odekoeken en vermeng met de gesmolten boter.
  3. Beboter de springvorm en verspreid het mengsel op de bodem en tegen de rand.
  4. Roer de vanille kwark glad met de losgeklopte eieren en doe dit mengsel vervolgens ook in de springvorm.
  5. Bak 35 minuten.
  6. Laat de taart afkoelen en maak je kwarktaart af met fruit.

Adres

Patisserie Pater
Appelmarkt 12
Zwaagdijk-Oost

Contact en Pers

info@davelaarkoeken.nl

Ons Blik

Wij proberen je hier te inspireren, print bijvoorbeeld onze blanco wikkel uit.